Bez cukroví si období Vánoc dokážeme těžko představit. Jaké druhy jsou nejoblíbenější?
Právě s obdobím Vánoc si nejčastěji lidé pojí babiččino vánoční cukroví, které provonělo celý domov. Ale cukroví se už nepeče jen v adventním čase, ale je skvělým sladkým drobným občerstvením i na svatbu, oslavu či o Velikonocích. Každá rodina má své osvědčené postupy a recepty, ale třeba vám náš seriál "Cukroví" přinese nějaké rady, tipy a vychytávky, které dovedou vaše výtvory k dokonalosti.
Nejoblíbenější druhy cukroví
Každá rodina má své oblíbené cukroví, ale pár z nich se peče snad u každého.
- Linecké a strojkové cukroví,
- vanilkové a pařížské rohlíčky,
- perníčky,
- vosí hnízda,
- trubičky a ořechy plněné krémem,
- pracny,
- košíčky,
- kokosky a pusinky z bílků,
- různé nepečené kuličky.
Neobvyklé druhy cukroví
Pokud vás tradiční sladké cukroví příliš neláká, můžete vyzkoušet i modernější druhy. Oblíbené je například cukroví s pistáciovým krémem, nepečené cukroví ze sušeného mléka, a pokud chcete něco o chlup zdravějšího, vyzkoušejte cukroví z datlové pasty.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle