Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce
S jarem se (bohužel) obvykle pojí jarní únava. Tu ale můžete snadno zvládnout pomocí zdravé stravy plné vitamínů, která vám dodá energii. Mezi typické jarní potraviny patří například chřest, rebarbora, špenát, spoustu bylinek, špenát nebo ředkvičky. K jaru neodmyslitelně patří samozřejmě i Velikonoce.
Kdy začíná jaro?
Na první pohled jednoduchá otázka, ovšem existuje na ni několik odpovědí.
- Astronomické jaro začíná mezi 19. a 21. červnem (liší se každý rok).
- Kalendářní jaro začíná den po astronomickém jaru.
- Meteorologické jaro začíná první března a končí posledního května.
Nejoblíbenější jarní jídla
S jarem se pojí několik typických skupin jídel. Jaké to jsou?
- Zeleninové polévky,
- lehké jarní pomazánky,
- zeleninové saláty,
- květinové sirupy a medy,
- jídla bohatá na bylinky (libeček, pažitka, medvědí česnek, ...),
- pokrmy spojené s Velikonocemi (nádivky, beránek, vajíčková pomazánka,...).
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 8 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01