Kynuté těsto má spoustu využití. Hodí se na koláče, buchty, ale i pizzu nebo knedlíky
Kynuté těsto je v kuchyni velmi variabilní, neboť se hodí na spoustu skvělých sladkých i slaných dobrot. Řada lidí má však z jeho přípravy obavy, avšak pokud víte jak na to, není třeba se tomuto druhu těsta vyhýbat.
Jak se připravuje kynuté těsto?
Kynuté těsto není složité, jen vyžaduje více času na přípravu. Připravuje se nejčastěji z hladké mouky, ale můžete ji nahradit i polohrubou. Kynutí zajistí buď čerstvé, nebo sušené droždí. Myslete hlavně na poctivé propracování surovin. Kynuté těsto musí být hladké, lesklé a nesmí se lepit k míse nebo válu. Pak jej stačí nechat vykynout na teplém místě (někdy najdete i recept bez kynutí). Po zpracování požadovaných tvarů je nechte ještě chvíli odpočinout, aby nabraly na objemu. Při pečení pak troubu zbytečně neotvírejte.
Sladké a slané recepty z kynutého těsta
Z kynutého těsta lze připravit řadu slaných i sladkých pokrmů.
- Sladké recepty: koláče, buchty, rohlíčky, vánočky, záviny, koblihy, loupáčky atd.
- Slané recepty: slané pečivo (bílé pečivo i chléb), knedlíky, závin, pizza atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 19 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 23 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opulentní hostiny starověkého Říma: Dušený papouščí jazyk nebo nadívaný plch se konzumovali vleže
Výborné sýrové bramboráčky pro začátečníky: Křupavé placičky zvládne připravit do 30 minut podle snadného postupu každý
Cukroví, které zvládnou i děti: Jednoduchý návod, jak do vánočního pečení zapojit i nejmenší