Časté chyby při práci s těstem na pizzu: Pozor na tloušťku těsta i dobu pečení
Pizza u nás natolik zdomácněla, že si ji mnozí z nás pečou v pohodlí vlastní kuchyně. Díky tomu je složena pouze z ingrediencí, které máme rádi. Dopřejte těstu čas a vyvarujte se chyb nejen během jeho přípravy.
Marně se snažíte o tenké, křupavé těsto na pizzu, ale nedaří se? Nenakynuté, tvrdé či nedopečené těsto - tomu všemu se dá velmi snadno předejít. Podívejte se s námi na časté chyby při jeho přípravě a příště se vám stoprocentně povede.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě těsta na pizzu
Najdete se v některé z následujících chyb? Nevadí, díky našim radám si po dalším snažení pochutnáte na šťavnaté pizze s křupavě vypečenými okraji.
- Napřed droždí, potom sůl. Do těsta dejte jako první droždí a až poté sůl. Sůl totiž zabraňuje správnému kynutí a pizza se vám nemusí povést.
- Nezakryté těsto je hřích. Zakrytí těsta je velmi důležité, ztvrdlá krusta zabraňuje správnému kynutí a tvoří hrudky při další práci s těstem.
- Odpočinek těsta je žádoucí. Správně by těsto na pizzu mělo kynout přes noc v lednici. Pozor, záleží však na vámi zvoleném receptu.
- Těsto musí být tenké. Nebojte se ho vypracovat na tloušťku 0,5 cm.
- Pracujte rukama, ne válečkem. Použitím válečku byste těsto zbavili vzduchových bublin a bylo by velmi hutné namísto chtěného nadýchaného obláčku.
- Nesušte těsto na nízkou teplotu. Pizza se musí péct na co nejvyšší teplotu a kratší dobu, aby se nevysušila a nebyla tvrdá. Nezapomeňte předem rozehřát troubu, nejlépe i s používaným plechem.
Do těsta lze přidat 2 lžíce olivového oleje i v případě, že váš recept ho neobsahuje. Těsto bude poddajnější a chutnější. Upečte si pizzu jako z pizzerie podle názorného videoreceptu a dejte nám vědět, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 29 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vytvarovat těsto na pizzu hned dvěma způsoby. Video vás naučí připravit dokonalou italskou pochoutku
Jak snadno vytvarovat pizzu s oblíbeným plněným okrajem. S postupem poradí názorné video
Vláčná a křupavá pizza jako z pizzerie: Připravit těsto je snadné i pro kuchařského začátečníka, při pečení je nejdůležitější správná teplota
Komentáře