Salát neznamená nutně jen diety a odříkání. Máme pro vás spousty lahodných receptů
Salát je skvělým lehkým jídlem, které je oblíbené zejména v letních měsících, ale výjimkou nejsou ani teplé sytější saláty. Pokud jej navíc doplníte kvalitní bílkovinou, poslouží jako skvělý hlavní chod, který zasytí. Saláty se také běžně používají jako příloha k hlavnímu jídlu, abyste do těla dostali potřebné vitamíny a vhodně doplnili pokrm na talíři.
Nejoblíbenější saláty
Salát už dávno není jen o tom smíchat 3 druhy zeleniny a hned po snězení mít hlad. V dnešní době mají saláty vyladěné chutě a poměry živin k dokonalosti.
- Saláty z červeného či čínského zelí (Coleslaw),
- sytější těstovinové saláty, saláty s kuřecím masem (zejména Caesar),
- zeleninové saláty (rajčatový, okurkový, šopský, mrkvový, hlávkový,
- saláty z červené či černé čočky,
- méně obvyklé saláty z červené řepy, kysaného zelí, hub, pečených paprik atd.,
- saláty k pečivu (pochoutkový, vajíčkový, vlašský, ředkvičkový, ...).
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví pro lenochy? Základ ze dvou surovin připravíte do 5 minut, dochucení je na vás
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády