Slanac - slaný rohlík z Chorvatska
Slané - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými náplněmi, např. se šunkou, slaninou, smetanou a vejci, se sýrem nebo také špenátem. Tento koláč se podává jako předkrm, svačina nebo lehká večeře.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je ve tvaru koleček s obrubou nebo košíčků z formiček. Paštičky se připravují z nesladkého křehkého těsta nebo častěji z lístkového těsta a bývají součástí studeného pohoštění.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Lokše, oblíbený pokrm, který připravovaly naše babičky. Jsou to jednoduché placky z vařených brambor a mouky, dříve pečené na plátech kamen. Pečou se nasucho, až poté se mastí, a potírají povidly nebo sypou mákem. Podávat se mohou i ve slané variantě, na Slovensku především k pečené huse.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?