Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané - články, postupy a rady

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Quiche

Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými náplněmi, např. se šunkou, slaninou, smetanou a vejci, se sýrem nebo také špenátem. Tento koláč se podává jako předkrm, svačina nebo lehká večeře.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Plundra

Plundra je pečivo z plundrového těsta.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Paštičky

Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je ve tvaru koleček s obrubou nebo košíčků z formiček. Paštičky se připravují z nesladkého křehkého těsta nebo častěji z lístkového těsta a bývají součástí studeného pohoštění.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Lokše

Lokše, oblíbený pokrm, který připravovaly naše babičky. Jsou to jednoduché placky z vařených brambor a mouky, dříve pečené na plátech kamen. Pečou se nasucho, až poté se mastí, a potírají povidly nebo sypou mákem. Podávat se mohou i ve slané variantě, na Slovensku především k pečené huse.

1 2

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více