Sladkokyselý rajčatový chilli džem
Sladkovodní - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec nilský. Přirozeně se vyskytuje v Africe, ale také v Izraeli nebo i Brazílii, ale chová se i u nás. Nároky na chov jsou nízké. Patří mezi méně tučné ryby, filety jsou bez kůže a kostí. Maso této ryby můžeme vařit, smažit, dusit i grilovat.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší kaprovitou rybou a jeho chov má velký hospodářský význam. Je běžně dostupný po celý rok a připravit jej můžeme na mnoho způsobů. Kapr je lehce stravitelný, proto jej lze využít jako potravinu při různých dietách.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí řek. Tento dravec se chová jako doplňkový druh a je hájený od 1.ledna do 15.června. Jeho kuchyňská úprava je rozmanitá, může se zapékat, smažit, vařit, má lahodné maso a málo kostí.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za účelem likvidace porostu rákosí. Amur bílý se prodává jako dražší a chutnější alternativa vánočního kapra.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Sladká pochoutka ze Slovenska: Jak si doma připravit pouťovou dobrotu, které se říká košický med
Jak péct cukroví se sádlem nebo škvarky? Chce to nižší teplotu a sádlo v kostce!
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience