Vepřové maso umožňuje připravit mnoho chutných a zajímavých pokrmů
Vepřové maso je jedním z nejběžněji konzumovaných druhů masa po celém světě a hraje klíčovou roli v mnoha kulinářských tradicích. Má výraznou chuť a je zdrojem bílkovin, vitamínů (zejména vitamínu B) a minerálů. Jeho variabilita a všestrannost umožňují připravit mnoho chutných pokrmů. Co se týče různých částí, jako je panenka, kýta, plec, koleno, žebra, kotleta i krkovice, každá z nich se hodí na trochu jiné využití v kuchyni.
Různé metody přípravy vepřového masa
Vepřové maso je velmi variabilní, co se týče přípravy. Můžete ho grilovat (nejčastěji krkovice), udit (především zpracované produkty), péct v troubě (koleno, výpečky), dusit (nejoblíbenější je dušení ve vlastní šťávě) nebo smažit (především vepřové řízky). Kromě čerstvého masa se vepřové maso zpracovává na různé uzeniny, jako jsou slanina, klobásy, šunky, konzervy a další produkty.
Oblíbené recepty z vepřového masa
Velkou výhodou je, že podle druhu přípravy můžete kombinovat vepřové maso s rýží, těstovinami, bramborami i knedlíky. Mezi nejoblíbenější pokrmy z vepřového masa patří zejména řízky (klasické i holandské), guláš, pečené koleno, výpečky, různé varianty dušeného vepřového masa (na kmíně, na žampionech/houbách atd.), pečená, uzená či grilovaná žebírka a spoustu dalších.
Mezinárodní den pečeného selete
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06