Jak připravit chutné moučníky - tentokrát bez vajec. Vyzkoušejte osvědčené buchty a koláče, které se podaří i bez vajíček
Chystá se k vám návštěva a vy chcete připravit sladký moučník, jenže ouha - v lednici není ani jedno vajíčko. Nebo si přejete spotřebu vajec trochu omezit? Jak tedy připravit moučník bez vajec, abychom se za výsledek nemuseli stydět ani před návštěvou?
Ne vždy se vyplatí experimentovat a některou surovinu, například vejce, z receptu jednoduše vypustit. Pojivou, zvláčnující a kypřicí funkci vajec v moučnících můžeme zkusit nahradit pomocí osvědčených surovin. Vhodnou náhradou jsou lněná nebo chia semínka, banán, jablečné pyré, arašídové máslo či olej.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vsaďme na jistotu
Kefírová buchta nezklame
- Potřebujeme 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky krupicového cukru, 1 vanilkový lusk, 2 lžíce kvalitního kakaa, 1 lžíce jedlé sody, 2 hrnky kefíru, 1/2 hrnku oleje. Dále tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu, na polití čokoládovou polevu.
- Přesijeme a promícháme mouku, kakao a sodu.
- Přidáme zrníčka z vanilkového lusku, cukr, olej a kefír.
- Vše krátce prošleháme.
- Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme 20 minut v troubě předem vyhřáté na 180 °C.
- Propečenost vyzkoušíme špejlí.
- Upečený moučník potřeme čokoládovou polevou.
- Podle chuti dozdobíme ovocem a šlehačkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit chutné moučníky - tentokrát bez vajec. Vyzkoušejte osvědčené buchty a koláče, které se podaří i bez vajíček
Na co se hodí chia semínka a jak z nich připravit chia pudink. Toto jsou nejoblíbenější recepty
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře