Časté chyby při přípravě pomazánek: Dbejte na čerstvost a nekombinujte mnoho surovin
Pomazánky jsou oblíbenou dobrotou od nepaměti. Už naše babičky zpracovávaly zbylé suroviny z předešlých pokrmů do pomazánek. Díky tomu se zbytečně nic nevyhazovalo a všechno jídlo se zkonzumovalo beze zbytku.
Příprava pomazánek je velmi snadná. Ale tak jako u všeho, i zde je potřeba se vyhnout zásadním chybám, kvůli kterým byste si na pomazánce nepochutnali nebo se začala brzy kazit. Poradíme vám, jak předejít zcela zbytečným chybám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě pomazánek
Vyhněte se chybám během přípravy a pochutnejte si na domácích pomazánkách.
- Pomazánka vám může v lednici vydržet i několik dní, proto k její přípravě používejte pouze čerstvé suroviny, aby se nezačala hned kazit a vy si nepřivodili zdravotní potíže.
- Je pomazánka příliš pikantní? Stačí ji zjemnit zakysanou smetanou, majonézou nebo další ingrediencí, kterou pomazánka obsahuje (např. vajíčky).
- Solte opatrně. Přesolenou pomazánku je nutné nastavit některou ze surovin v ní obsažených a chuťově nevýrazných.
- V případě přípravy sýrové pomazánky nekombinujte více aromatických sýrů, jejich chutě by se zbytečně přebíjely a chuťově by pomazánka nebyla dobrá.
- S máslem opatrně. Máslo je nedílnou součástí mnohých pomazánek, ale pokud byste to s jeho množstvím přehnali, bude pomazánka příliš tučná a nedobrá.
- Vodnatosti zeleninové pomazánky předejděte tak, že připravenou (nastrouhanou) syrovou zeleninu předem osolte a šťávu, kterou po osolení pustí, vymačkejte před přidáním zbylých surovin.
- Pozor také dávejte na nevhodné kombinace ingrediencí do připravované pomazánky. Méně je někdy více, i co se chutí týče.
Pomazánky chutnají ještě lépe, pokud je necháte odležet. Stačí několik hodin, druhý den však budou opravdu výtečné. Zkuste si připravit šlehanou pomazánku na jednohubky podle videoreceptu níže, nebudete litovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Škvarková pomazánka je výborná a jednoduchá. S námi ji zvládnete na jedničku
Snadná pomazánka z romaduru je lahůdkou nejen na chlebíčky. Zjemněná tvarohem chutná fantasticky
Snídaně, svačina nebo rychlá večeře: 7 levných pomazánek od česnekové přes vajíčkovou až po netradiční čočkovou
Komentáře