Časté chyby při rozmrazování husy: Obrňte se trpělivostí a dopřejte masu čas
Stejně jako pečení husy, i její rozmrazení má svá pravidla. Největší chybou je spěch. Pokud toužíte po obdivných pohledech členů rodiny, potřebujete dostatek času na rozmrazování. Máme pro vás několik tipů.
Na svatomartinskou husu se mnoho z nás těší celý rok. Lahodné maso s křupavou kůrčičkou a nepřeberné množství kombinací příloh, od knedlíků po lokše, k tomu zelí na milion způsobů, to vždy úžasně rozhýčká naše chuťové pohárky.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při rozmrazování husy
Provedeme vás častými chybami spolu s tipy, jak jim předejít.
- Zmraženou husu vyjměte z mrazáku minimálně 24 hodin před plánovaným pečením a uložte ji do lednice.
- Nerozmrazujte ji při pokojové teplotě, maso přitom ztrácí zbytečně šťávu a riskujete množení nebezpečných bakterií.
- Zapomeňte na rozmrazování na topení nebo pomocí teplé vody. Je nerovnoměrné a podporuje množení nežádoucích bakterií.
- Po rozmrznutí husu zbavte případných pírek a brk, po očištění a osušení ji nasolte a okmínujte – to bohatě stačí ke kýženému výsledku.
- Před samotným pečením husu nechte nejméně 3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě, aby masu zbytečně neuškodil teplotní šok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
S jakou přílohou podáváte husu vy? My nedáme dopustit na bramborové lokše a červené zelí. Jak upéct svatomartinskou husu vám ukáže následující videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Komentáře