Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování
Zdroj: Unsplash

Máme-li dostatek zeleniny, je dobré ji zakonzervovat na pozdější dobu. Známe určitě více možností a postupů, jak si s přebytky poradit. Jednou z osvědčených variant je připravit domácí relish.

Relish, počeštěně reliš, je nakládaná zeleninová, případně i ovocná směs. Je sladkokyselé pikantní chuti a příjemně zvýrazňuje jídlo, ke kterému se podává.

Používá se jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu, či jen tak k pečivu. Můžeme ho přidat i do připravovaného jídla a tím podtrhnout a vylepšit jeho chuť. 

Náš další článek poradí, jak postupovat při grilování masa. Relish použijeme jako chutnou přílohu při jeho podávání.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli