Jak uvařit pudink z prášku. Kterou ze dvou možností nejraději používáte?
Už od dětství naše kulinářské zkušenosti začínaly u pudinku z prášku a dodnes je pro nás pudink vděčný i rychlý dezert. Pudink si můžeme uvařit klasicky na sporáku nebo také v mikrovlnné troubě. Kdy tedy správně vmíchat prášek do mléka a v jakém množství?
Pudink připravený od maminky či babičky jsme v dětství milovali. Je to velmi rychlý dezert, který různě zdobíme ovocem, piškoty či vylepšujeme čokoládou. Tento instantní prášek máme každý po ruce, když nás přepadne chuť na sladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat pudinkový prášek
Máme dvě možnosti přípravy, u nichž se liší způsob přidávání prášku do mléka:
- Vaření na sporáku - Připravíme si 500 ml mléka a z něho odlijeme 120 ml na rozmíchání pudinkového prášku. Do zbytku mléka přidáme 2 lžíce cukru a přivedeme je k varu. Poté vmícháme mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a chvíli mícháme metličkou, než pudink zhoustne.
- Vaření v mikrovlnné troubě - Odměříme si 500 ml mléka a v celém množství si rozmícháme pudinkový prášek a 2 lžíce cukru. Vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme 5 minut.
K vanilkovému krému, ať už domácímu nebo z prášku, neodmyslitelně patří dukátové buchtičky. Vyzkoušet je můžete podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Komentáře