Jak jíst karob a jak chutná? Nechte se inspirovat vyzkoušenými recepty
Rohovník obecný je stálezelený strom, který roste ve Středomoří. Jeho plody jsou dlouhé tmavé lusky. které můžeme znát i pod názvem svatojánský chléb. Z lusků se získává jemný prášek, karob, který svým vzhledem i chutí připomíná kakao.
Karobový prášek (karob) obsahuje proti kakau méně tuku a více cukru. V jeho složení najdeme mnoho užitečných živin - důležité vitaminy a minerály (např. vápník). Karob je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vlákninu.
Karob - oblíbená alternativa kakaa
Karob se používá všude tam, kde bychom jinak použili kakao. Jeho chuť je příjemně nasládlá, proto po jeho přidání sladíme méně, než kdybychom použili kakao. Použití je rozmanité. Můžeme ho přidávat do nápojů, dezertů, koláčů, cukroví, sušenek, krémů a sladkých pomazánek. Karob se dá běžně koupit v prodejnách zdravé výživy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat kvalitní čokoládu? Sledujte složení, množství kakaa i původ kakaových bobů
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře