Jak namíchat tatarský biftek? Projděte si správný postup v 5 krocích
Tatarský biftek je zajímavý pokrm, který jedni milují a druzí by ho ani za nic neochutnali. Jeho hlavní složkou je totiž nejen syrové maso, ale patří do něj také vaječný žloutek a koření. Řekneme si, jak tatarák namíchat a jak dlouho nám v lednici vydrží.
Klíčem k úspěchu je správná volba masa. Tatarský biftek se připravuje z hovězího masa, nejlépe ze svíčkové, ale neuděláte chybu ani když použijete libové zadní maso. Maso můžeme umlet nebo naškrábat ostrým nožem. Při škrábání se ale může stát, že maso nevzhledně zhnědne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat tatarák
Maso necháme před umletím alespoň 30 minut v pokojové teplotě.
- Umleté maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme dijonskou hořčici, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibulku a promícháme.
- Můžeme dochutit ještě kmínem a sladkou paprikou.
- Uděláme bochánek a nahoru dáme syrový vaječný žloutek.
- Servírujeme s poctivě počesnekovanou topinkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
7 kroků k dokonalému tatarskému bifteku: Tuto delikatesu z hovězí svíčkové si zamilujete
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře