Jak nejlépe ozdobit marokánky čokoládou. Představíme vám 3 snadné a rychlé způsoby
Křupavé placičky, které jsou plné kvalitních surovin, má rád skoro každý. Jsou nejen velmi chutné, ale díky exotickému vzhledu ozvláštní nabídku vánočního cukroví i na pohled. V dnešním článku vám poradíme, jak co nejsnadněji ozdobit marokánky čokoládovou polevou.
Marokánky jsou zkratkou pro původní název ,,marocká placka". Recept pochází ze severní Afriky, ale nyní ho už můžeme zařadit i mezi českou vánoční klasiku, která se těší velké oblibě. Placky, jejichž základem je med nebo cukr, oříšky a kandované nebo sušené ovoce, jsou raz dva hotové a zvládnou je i začátečníci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak co nejsnadněji ozdobit marokánky čokoládou
Existuje několik způsobů, jak můžete marokánky ozdobit. My vám poradíme tři nejčastěji používané. Nejprve je však nutné nechat upečené placičky vychladnout a poté nechat dostatečně rozehřát čokoládovou polevu, aby se s ní snadno pracovalo. Vždy se zdobí spodní hladká strana marokánek.
- Prvním a nejčastějším způsobem je namáčet spodní část marokánek do kastrůlku s rozehřátou polevou. Dejte si pozor, ať si nespálíte prsty.
- Rozehřátou čokoládovou polevu můžete na spodní část marokánek také namazat příborovým nožem (kulatým). Zamezíte tím popálení prstů a na závěr můžete do čokoládové polevy udělat příborovou vidličkou několik vlnek, aby bylo cukroví lahodící oku.
- Nejjednodušším způsobem je rozložit marokánky na špejle, které položíme na plech a za pomocí lžíce pocákat jednotlivé kousky čokoládovou polevou.
Znáte i jiný způsob, jak co nejsnadněji ozdobit marokánky? Pokud ano, budeme rádi, když se o své tipy s námi podělíte do komentáře pod článkem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Komentáře