Krůta nebo krocan? Jak poznat krůtu od krocana a jaký je mezi nimi rozdíl
Krůtí maso je výbornou surovinou pro všestranné použití. Říká se, že krůta má až 9 druhů masa, která se liší zbarvením, obsahem tuku a konzistencí. A protože je druhým největším domestikovaným ptákem, množství masa z jednoho zvířete je skutečně velké.
Krůtí maso je oblíbené u dětí i dospělých. Díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi masa dietní a díky vysokému obsahu bílkovin je vhodné také pro sportovce. Nejběžnější jsou prsa a velká stehna, ale i další části krůty nabízí chutné a delikátní maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký je rozdíl mezi krůtou a krocanem
Na talíři jsou rozdíly naprosto minimální a nemáte šanci poznat rozdíl.
- Krůta je oproti krocanovi menší, její hmotnost se pohybuje okolo 10 kg.
- Krůtí maso je nepatrně jemnější a křehčí. Pro svoji velikost je vhodnější na pečení v celku.
- Krocan může dosahovat až dvojnásobné hmotnosti a to okolo 20 kg.
- Krocan má pevnější svalovinu, která se lépe rozděluje na jednotlivá vlákna.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Krůtí maso: Jak je vařit a péct, aby se povedlo
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Komentáře