Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové lanýže: Báječné cukroví, co se rozplývá na jazyku
Zdroj: Pixabay - katetsib

Čokoládový lanýž, truffle, je lahodná čokoládová pochoutka ve tvaru kuličky nebo hrudky. Má krémové jádro, obalené kakaem nebo jemně strouhanou čokoládou. Bývá součástí bonboniér a vánočního cukroví.

S čokoládovými lanýži jste se už jistě setkali. Nenápadná kakaová kulička vypadá obyčejně, ale uvnitř se skrývá úžasně jemná směs čokolády a smetany, která se v ústech pomalu rozpouští... Poradíme vám, jak si lanýžky doma připravit.

Jak připravit čokoládové lanýže

Čím více, tím lépe - lanýže mizí rychlostí blesku:

  • 300 g hořké čokolády (min. 52%)
  • 120 g smetany (33 % tuku)
  • 30 g másla
  • práškové kakao na obalení

Čokoládu nalámeme na kousky a přelijeme ji horkou smetanou. Mícháme, dokud se směs nespojí - pak přidáme změklé máslo a vymícháme hmotu, kterou necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Pak rychle tvarujeme kuličky, které potřásáním v misce s kakaem obalíme a uložíme do chladna.

Lanýže je nutné uchovávat v chladu - jsou tak jemné, že v teple povolují. To nic nemění na tom, že jsou oblíbeným dárkem pro kohokoliv, kdo miluje čokoládu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli