Vynikající pečený česnek podle videonávodu: Jde to skvěle dvěma způsoby
Připravit pečený česnek není nic složitého a jde to hned několika způsoby. Vyzkoušejte si pomocí videonávodu oba způsoby pečení, nebo si vyberte ten, který se vám jeví jako jednodušší. Výsledkem bude každopádně vynikající lahůdka.
Česnek je velmi zdravý, a to i po upečení. Pečením navíc ztratí štiplavost a naopak získá oříškovou příchuť. Pečený česnek poté můžete namazat na pečivo nebo ho použít jako přílohu či přísadu třeba do bramborové kaše nebo do polévky.
Dva způsoby jak upéct česnek
Oba hravě zvládnete, není na nich nic těžkého.
1. způsob
- Paličku česneku neloupeme, jen ostrým nožem seřízneme její horní část.
- Seříznuté stroužky svrchu posolíme a zakapeme olivovým olejem.
- Paličku zabalíme do alobalu a pečeme asi 30 minut.
2. způsob
- Stroužky česneku oloupeme, vložíme do vhodné nádoby a zalijeme olejem.
- Nádobu vložíme do trouby a česnek upečeme.
- Olej, ve kterém se česnek pekl, se dá dále používat. Krásně voní česnekem.
Vůně a chuť pečeného česneku si vás jistě získá.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z aquafaby čokoládovou pěnu? Jednoduchý videonávod vám poradí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Komentáře