Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Ředkvičky jsou oblíbenou a atraktivní jarní zeleninou. Pochutnají si na nich děti i dospělí. Zdobíme jimi namazané chleby, připravujeme z nich pomazánky a přidáváme je do salátů. Nejlepší jsou čerstvé, co nejdříve po sklizni.
Ředkvičky na zahradě
Mohlo by vás zajímat
Oblíbené ředkvičkové pomazánky
Nejoblíbenější jsou krásně zbarvené červené nebo červenobílé ředkvičky. Jemně je nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou tekutinu slijeme. Skvělé jsou v kombinaci s tvarohem, pomazánkovým máslem a vajíčky a dochucené čerstvými bylinkami (pažitka, kopr).
Nejlepší saláty s ředkvičkami
V přípravě salátů zapojíme svou fantazii a improvizujeme s tím, co zrovna máme k dispozici. Naše recepty jsou inspirací pro osvědčené kombinace surovin. Hodí se hlávkový salát, pórek a jarní cibulka. Využijeme zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, sýry, vejce i majonézu.
Chutné kombinace surovin
Připravit můžeme ledový salát s ředkvičkami, rajčátky a pomeranči či bramborový salát, který jíme buď samotný nebo jako přílohu k masu. Pochutnáme si i na salátu z ředkviček a salátových okurek, do kterého přimícháme zálivku ze zakysané smetany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 16 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře