Jak udělat ředkvičkové pickles? Kvašená zelenina je blahodárná pro naše tělo
Pickles neboli kvašená zelenina je přírodní zásobárnou vitaminů i minerálů, která by neměla v našem jídelníčku chybět. Jedná se o prastarý způsob konzervace zeleniny, který využívaly již naše babičky. Poradíme, jak se pickles připravuje.
Mléčné kvašení je kvasný proces bez přístupu vzduchu, při kterém bakterie vyrábí z jednoduchých sacharidů kyselinu mléčnou. Pro svůj velký obsah probiotických bakterií je velmi oblíbené při dodržování zdravé a přirozené výživy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ředkvičkové pickles
Na báječné pickles s ředkvičkami a koprem si připravíme 2 svazky ředkviček, dále 1 kávovou lžičku kopru, 500 ml vody, 4 stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci soli, 1 list kapusty nebo zelí na přikrytí.
- Na dno čisté sklenice položíme kopr a hrubě nakrájený česnek, poté na ně naskládáme ředkvičky.
- Ve vodě rozpustíme sůl a tímto lákem zalijeme ředkvičky. Poté ředkvičky přikryjeme kapustovým nebo zelným listem, případně zatížíme sáčkem naplněným lákem, aby byly ředkvičky potopené. Ve sklenici necháme 1,5 cm volného místa a uzavřeme ji.
- Sklenici postavíme v kuchyni na linku na 5–10 dní, poté ji přemístíme do chladničky - zelenina vydrží až 6 měsíců.
Stejným principem zdravého kvašení se připravuje také národní korejský pokrm a tím je kimchi. Pojďte si připravit podle videoreceptu tuto zdravou pochoutku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit sirup nebo med ze sedmikrásek. Máme pro vás další specialitu našich babiček
Jak připravit pickles? Kvašená zelenina je křupavá, chutná a velmi zdravá
Jak na fermentování potravin? Prodlužme životnost oblíbené zelenině a připravme si tak dávku probiotik ve skleničce
Komentáře