Kvíz na téma masopust a zabijačky: Jaká jídla k tomuto období patří?
Masopust není jednodenní svátek, ale několik týdnů dlouhé období od Tří králů do Popeleční středy. Bývá různě dlouhé, protože jeho délka se odvíjí od začátku Velikonoc. Víte, co se v tomto období tradičně jedlo a často ještě jí?
Postní období začíná 40 dní (kromě nedělí) před Velikonocemi a do té doby bývalo zvykem v našich krajích ukončit veškeré hodování a veselí. Pozůstatky církevních nařízení už většinou nebereme striktně. Dnešní doba je mnohem tolerantnější, přesto je žádoucí některé zvyky a tradice uchovat i pro příští generace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co jíme v masopustu?
Sladké masopustní dobroty
Co ještě jíst v zimním období
Můžete vyzkoušet náš zábavný kvíz o zabijačkách a masopustu.
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 13 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 16 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
7 zimních polévek pro zahřátí: Zvládneme je uvařit během chvilky, příjemně nás zasytí a jsou plné zeleniny
Komentáře