Jak uvařit sirup nebo med ze sedmikrásek. Máme pro vás další specialitu našich babiček
Všichni asi znáte bezový či pampeliškový sirup, ale víte, že obdobným způsobem si můžete připravit méně známý sirup (med) i ze sedmikrásek? Tato drobná květinka roste v hojných počtech na zahradách i loukách. Stačí se vyzbrojit trpělivostí a vydat se na její sběr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava sedmikráskového sirupu či medu
- Očištěné a jemně propláchnuté květy sedmikrásek vložíme do hrnce a přelijeme odpovídajícím množstvím vařící vody.
- Přidáme nakrájené citróny.
- Necháme 24 hodin louhovat.
- Přecedíme a do tekutiny vmícháme cukr.
- Následně pozvolna vaříme tak dlouho, až docílíme požadované hustoty. Záleží na nás, jestli uvaříme hustší med nebo řidší sirup.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Přidáno před 3 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? První jarní bylinky nám příjemně zpestří jídelníček
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Jak připravit kopřivový sirup. Oblíbené recepty na jednoduchý sirup zastudena i na sirup připravený vařením
Komentáře