Jak uvařit dokonalý kuskus. Pojďte si výbornou přílohu připravit s námi podle videa
Ještě jste neochutnali tuto severoafrickou přílohu? To musíte napravit. Kuskus je považován za zdravý pokrm a můžete jím v jídelníčku nahradit rýži, těstoviny i bulgur. Že je jeho příprava snadná, to vám dokáže naše video.
Kuskus je někdy označován jako těstovina, neboť se také vyrábí z pšenice, prosa či ječmene. Obsahuje potřebné vitaminy, minerály i důležitou vlákninu. Poradíme vám, jak správně připravit perfektní kuskus, aby z něj nebyla kaše ani suchá hmota:
- Do mísy vysypeme 50 g kuskusu (na 1 porci).
- Zalijeme dvojnásobným množstvím silného vývaru nebo vody (tedy v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly tekutiny).
- Jemně promícháme a přikryjeme pokličkou (talířem) na cca 10 minut.
- Poté opět promícháme již připravený kuskus, který nabyl na objemu a pojal vůni a chuť vývaru.
Mohlo by vás zajímat
Kuskus v české kuchyni
Věděli jste, že kuskus má na svou přípravu i speciální hrnec s názvem kuskusiér? Kuskus můžete připravit jako rychlou přílohu k masu, ale také jej použít do sladkého dezertu nebo lehkého salátu. Pokud si nevíte rady, pomůže vám náš receptář.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 1 hodinou
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 5 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit dokonale nadýchaný a šťavnatý kuskus: Díky několika fíglům to zvládne každý a chuť kuskusu bude skvělá
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře