Jak stříhat kamčatskou borůvku? Víme, jakou péči tento keř potřebuje
Zimolez kamčatský, známý také jako kamčatská borůvka, je nenáročná rostlina, která roste na slunném i polostinném stanovišti, nemá speciální nároky na půdu a zálivku, také péče o keř samotný není nijak náročná.
Jakmile nám rostlina zakoření, není třeba se o ni prakticky vůbec starat. Navíc je plně mrazuvzdorná. Plodí modré bobule, chuťově i barevně podobné borůvkám. Bobule mají soudečkový tvar a hodí se k přímé konzumaci, na kuchyňské zpracování i ke zmražení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak stříhat kamčatskou borůvku
Jak jsme již zmínili, rostlina je naprosto nenáročná a tak i s jejím prostříháním nebudeme mít mnoho práce.
- V prvních 4 letech není prakticky potřeba žádný řez. Snad jen odstraníme mechanicky poškozené nebo odumřelé větvičky.
- V 5–6 roce života lze provést zmlazovací řez, při kterém odstraníme nejstarší větve, slabé výhony a podle potřeby prostříháme příliš hustou korunu.
K vyššímu výnosu potřebujeme alespoň 2 rostliny, protože až na výjimky není samosprašná. Kamčatská borůvka je odolná proti škůdcům i chorobám a tak je ideální rostlinou do našich zahrad.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 17 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 19 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Jak sušit cibuli po sklizni. Při správném postupu nám vydrží až do jara
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Komentáře