Jak snadno uchovat dětské příkrmy na více dnů. Jednoduchý postup nám ušetří čas i peníze
Řada maminek se rozhodne připravovat příkrmy pro své miminko sama, ale vařit každý den novou porci pro malého strávníka je zbytečně náročné. Jak tedy příkrm uchovat pro další dny?
Příkrmy nejlépe připravíme uvařením kvalitní zeleniny či ovoce v páře a následným umixováním. Zejména pokud dítě teprve s příkrmy začíná, mixujeme je do velmi jemné konzistence. Takto si připravíme buď jednodruhové přesnídávky nebo společně umixujeme více druhů potravin. Do příkrmů pak před samotnou konzumací kápneme kvalitní olej kvůli dobrému vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích.
Zavařování příkrmů a jeho úskalí
Jak si ale ušetřit práci, abychom se nemuseli každý den zdržovat novým vařením malé porce, ze které někdy více zbude než zmizí?
Příkrmy můžeme uchovat pomocí zavařování. Zavařované příkrmy lze jednoduše vzít na výlet či návštěvu. Protože ale nechceme do příkrmů přidávat další potraviny jako cukr či sůl, je výsledek zavařování nejistý a nejedné mamince se stalo, že spousta práce a potravin přišla nazmar. Když totiž otevřela první skleničku, zjistila, že vše je zkažené.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduché mražení malých porcí
Rychlejší a jistější cestou, jak uchovat příkrmy, je jejich zamražení. Abychom měli připravenou přiměřenou porci pro miminko, umixovaný příkrm rozdělíme do tvořítek na led. Řada tvořítek má i poklop, čímž zajistíme hygienické uskladnění. Poté už stačí podat z mrazničky požadovaný počet kostiček příkrmu, rozehřát a malý jedlík se může pustit do svačinky.
Naše děťátko už sní větší porce a nás nebaví připravovat příkrm do malých tvořítek na led a pak jich vždy několik chystat na jednu porci? V tom případě na zamražení využijeme například silikonové formičky na muffiny a hned máme přiměřenou porci připravenou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Komentáře