Jak připravit omáčku z vypečené šťávy. Výborně se hodí k doplnění pečeného masa
Omáčka, kterou připravujeme z vypečené šťávy z masa, má výraznou vůni, chuť a barvu. Je oblíbená k doplnění masa při podávání s bramborami, knedlíkem nebo rýží. Omáčku můžeme připravit řidší nebo hustší, podle toho, jaká se nám ke konkrétnímu jídlu více hodí.
Po vyjmutí pečeně dáme nádobu s vypečenou šťávou na sporák na střední teplotu. Zaprášíme trochou mouky a dobře promícháme. Během mírného varu vařečkou do omáčky seškrábneme i případné připečené kousky pečeně ze dna nádoby. Během míchání vznikne hustá voňavá omáčka.
Omáčka k pečenému masu
Vzniklou omáčku po chvíli doplníme vývarem nebo vodou. Pozvolna ještě vaříme asi 20 minut na hustotu, která nám vyhovuje. Omáčku můžeme obohatit např. kořením, zeleninou a smetanou, to již podle zvoleného receptu. Podáváme k pečenému masu.
Připravili jsme pro vás velký výběr receptů z masa pro každou příležitost. Můžete se podívat do našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Komentáře