Jak uvařit rybí hlavu. Výsledkem bude chutná a voňavá rybí polévka
Do vývaru na přípravu rybí polévky patří kromě odřezků a ploutví také rybí hlava. Jak ji uvařit a jak ji očistit? Poradíme, jak s touto surovinou naložit tak, aby byla maximálně využita. Na chuti výsledné polévky to bude velmi znát.
Po tom, co si přineseme domů kapra, je potřeba ho naporcovat. Maso zpracujeme na řízky a zbývající ploutve, odřezky a hlavu upotřebíme do polévky. Rybí vývar stačí vařit 30–40 minut, delší var by masu neprospěl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rybí hlavu
Do vývaru je dobré přidat také kořenovou zeleninu. Dodá polévce správný šmrnc.
- Rybí hlavu očistíme od žáber, odstraníme oči.
- Hlavu omyjeme teplou vodou a otřeme papírovou utěrkou, abychom ji zbavili slizu.
- Dáme do hrnce společně s kořenovou zeleninou, rybími ploutvemi a odřezky. Osolíme, opepříme, případně přidáme další koření.
- Vaříme 30–40 minut.
- Vývar scedíme, můžeme zahustit, ochutíme a přidáme obrané maso.
Jak si připravit staročeskou rybí polévku, to vám ukáže následující videorecept. Není třeba ho dodržet do puntíku, polévku můžete dochutit podle své fantazie.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Naporcovat kapra můžete více způsoby. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme, jak na to
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře