Jakým způsobem cukrovat buchty a jiné pečivo? Poradíme vám několik triků
Cukrem sypeme moučníky a cukroví nebo je v cukru obalujeme - dosáhneme tím nejen hezčího vzhledu, ale i lepší chuti. Sladkou chuť miluje většina lidí - tento vztah ke sladkému je nám velmi blízký, i když je to vztah nezdravý.
Cukrem zasněžené buchty, koblihy obalené v cukru nebo poprašek na lineckém cukroví - takto je jednoduchý způsob, jak moučník dosladit a ještě ho ozdobit, aby vypadal na talíři nádherně. Jak na to, aby se povedla bezchybná cukrová posypka?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pět tipů, jak pocukrovat moučník a cukroví
Nezáleží na tom, jaký způsob použijeme, ale důležité je, aby hezky vypadal:
- Cukr sypeme po špetkách mezi dvěma prsty. Tento způsob se hodí na cukrování koláčů s ovocem - posypka je nepravidelná jako mráčky.
- Cukr nasypeme do sítka a jemným klepáním poprášíme stejnoměrně moučník - používáme u všeho, co cukrujeme.
- Cukrem naplníme sypátko s otvory a z nich moučník cukrujeme - poprašek není tak jemný, ale je stejnoměrný.
- Cukrová směs s vanilkou je vhodná pro obalování sušenek a jemného vánočního cukroví. Pracujeme opatrně, abychom kousky nepolámali.
- Cukrem v sáčku a v misce se cukrují například smažené koblihy - jemným potřásáním obsahu se pečivo stejnoměrně obalí.
Postup na přípravu jednoduchých zasněžených koblih můžete vidět v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jakým způsobem cukrovat buchty a jiné pečivo? Poradíme vám několik triků
Český král Karel IV. pořádal velkolepé hostiny, ale nejvíc si stejně pochutnal na obyčejném chlebu s máslem
Chalupářské fazolky podle Mirka Donutila: Pikantní dobrota s vepřovým masem je do pár minut na stole a přípravu zvládne každý
Komentáře