Kdy polévat litý perník čokoládou nebo polevou? Během okamžiku z něho vykouzlíte luxusní moučník
Perníkové kostky, litý perník, perník na plech, perníkové řezy - perník má prostě spoustu jmen a přitom jde jen o jednoduchou buchtu. Z obyčejného litého perníku můžete díky čokoládově polevě vykouzlit během okamžiku výborný moučník.
Kdy se perník polévá čokoládovou polevou? Rozhodně až po upečení a vychladnutí. Nic se nesmí uspěchat a pokud chvíli počkáte, bude pak čokoláda na perníku ztuhlá za pár minut a můžete se hned pustit do servírování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy můžeme perník polít polevou
Máme pro vás několik tipů:
- po upečení perníku a jeho vychladnutí - aby poleva rychle ztuhla
- po namazání marmeládou - aby se poleva hned nevsákla do těsta
- když máme polevu dohladka umíchanou - bez hrudek a sraženin
Polevu naléváme do středu placky a stěrkou ji stejnoměrně rozhrnujeme ke krajům. Čokoláda rychle ztuhne, proto pracujeme co možná nejrychleji. Perník s čokoládovou polevou krájíme ostrým nožem, namáčeným v horké vodě. Okraje řezů pak budou krásně hladké.
Čokoládová ganache je jednou z čokoládových polev, kterými perník potíráme. V našem videu se můžete podívat, jak se ganache připravuje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Komentáře