20 nejlepších příloh k masu a zelenině: Některé mohou být i hlavním jídlem
Hlavní jídlo se skládá z masa, zeleniny a libovolné přílohy. Přílohou bývají nejčastěji sacharidy, které spolu se zeleninou dodávají rovnováhu bílkovinám, obsaženým v mase. Také samotná zelenina je zdravou, chutnou přílohou.
Přílohy jsou důležitou součástí pokrmů. Bývají syrové, vařené, smažené, pečené, dušené, připravované v páře nebo grilované. Některé přílohy lze podávat zároveň jako hlavní jídlo - většinou další den, kdy se zpracují jako zbytky.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Pečené brambory Hasselback
- Houskový knedlík - rychlé těsto a snadné vaření
- Rýže na orientální způsob
- Těstoviny se sýrem
- Hop do vody - přílohové noky
- Bramborové knedlíky na páře
- Indická zelená čočka
- Domácí chleba
- Smažená zelenina
- Chlupaté cuketové knedlíky
- Česneková pohanka s řeřichou
- Jemné knedlíky z rohlíků
- Bramborová kaše (klasika)
- Kyselé houby
- Teplý fazolkový salát
- Rýžové krokety se sýrem
- Zeleninové bramboráčky
- Gnocchi podle Jitky
- Domácí hranolky
- Rýžové nudle a krůtí maso na kari
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
20 receptů na nadcházející postní období. Jak se dobře najíst a nezatížit trávení
Komentáře