Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Sójové nudličky, kostky a plátky vždy nejprve povaříme a dobře ochutíme, tím je připravíme na použití v mnoha oblíbených pokrmech. Inspiraci a osvědčené recepty na jejich zpracování najdeme v našem receptáři.
Snadné a pohodlné vaření
Hodí se všude tam, kde bychom použili maso. Základní příprava před zpracováním je vždy stejná. Nejprve je povaříme podle návodu na sáčku, do vody přidáme kromě soli libovolné koření. Kostky velmi dobře vstřebají chutě. Po uvaření je můžeme nechat marinovat (alespoň hodinu). Není to však nutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sójové kostky
Pak všechnu vodu slijeme a kostky lehce vymačkáme. Lze je ještě pokrájet na menší kousky a tím jsou již připravené na další použití. Hodí se do jídel vařených, smažených i zapékaných. Na přípravu gulášů (včetně segedínského) nejprve osmahneme na tuku cibulku, pak teprve přidáme kostky a dále postupujeme jako obvykle.
Sójové nudličky
Nudličky jsou výborné dušené s rajčaty, paprikou, italským kořením a česnekem. Hodí se k rýži, bulguru, těstovinám i bramborám. Jsou chutné na cibulce a kmíně, podávané s knedlíkem a kysaným zelím. Používáme je do receptů podle asijské kuchyně.
Sójové plátky
Sójové plátky podáváme především k omáčkám. Můžeme je dokonce balit jako řízky, plnit po rozkrojení jako kapsu nebo grilovat. Před grilováním plátky nejprve namarinujeme, nejlépe přes noc, aby měly výraznější chuť. Použijeme grilovací koření a třený česnek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 10 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Čím dochutit segedínský guláš. Které koření by v něm nemělo chybět?
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře