Fritování: chutně, ale opatrně a po málu
Fritování je podobné smažení, s tím rozdílem, že je fritovaný kousek jídla ponořen v horkém oleji zcela, ne jen zčásti. Můžete jim připřavit křupavé a vskutku delikátní pochoutky, ne jen hranolky a langoše - friťákové evergreeny. S fritováním je však třeba dbát na míru. Ničím, co je nasáklé olejem, bychom se neměli přejídat. Zrovna se to neslučuje se zdravým životním stylem, ani s dietou. Porce fritovaných pokrmů by proto měly být menší a doplněné něčím lehčím. Ideální jsou třeba saláty nebo nakládaná zelenina.
Frituje se ve fritovacích hrních naplněných speciálními fritovacími oleji, ideálně zahřátými na teplotu 180°C. Pokud je teplota nižší, budou fritované kousky jídla ještě nasáklejší olejem a o to patrně nestojíte. Po fritování je naopak položte na utěrku, aby přebytečný olej vsákla. Vybírejte recepty pečlivě - když už si zafritovat, tak jedině svátečně!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 22 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší způsoby, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou, ale nespadnou a ani se nespálí
Kinder Surprise: Čokoládové vajíčko mělo upadnout v zapomnění, místo toho láme rekordy a vydělává peníze svým konzumentům
Jednoduché dortové krémy: Jak na odlehčený pudinkový nebo moderní bílkový?