Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky
23. 8. 2022 Vaření
Po loňském úspěchu kulinárního souboje tří profíků, Souboje na talíři, přichází nyní druhá řada. Šéfkuchaři Jan Punčochář, Radek Kašpárek a Přemek Forejt se opět utkají mezi sebou. A v prvním díle nepůjde o nic menšího než jak udělat dokonalý český smažák!
Souboj na talíři 2021
Loňská premiérová řada souboje na talíři představila blíže tři skvělé šéfkuchaře a s nimi 12 podniků napříč celou Českou republikou. Každý z kuchařů zvolil čtyři podniky, které jsou jeho srdci blízké, a seznámil své kolegy se zdejší kuchyní a atmosférou. A všechny vybrané gastroprovozy vždycky odpovídaly naturelu kuchaře, který je vybíral. Radek Kašpárek vzal své kolegy do jižních Čech a na své rodné Ostravsko. Honza Punčochář se rozhodl začít ve Středočeském kraji, odkud jeho další kroky směřovaly taky na jih Čech a přes Vysočinu až na Pálavu. Přemek Forejt začínal na Moravě, aby s kolegy a kamarády nakonec zakotvil v Praze.
Mohlo by vás zajímat
Souboj na talíři 2022
A kam se kluci vypraví letos? Opět budou cestovat po celé republice a objevovat podniky, které stojí za návštěvu. První zastávka bude v Nižboru, kde se budou muset popasovat s výzvou v podobě klasického českého smažáku. A kam pojedou dál? Na Kladské uspořádají zvěřinové hody a letos je čeká také Slovensko a jeho národní klasika – dokonalé bramborové halušky. Zpět v České republice zamíří do západních Čech, nejdřív na Plzeňsko a pak do Karlových Varů, do jihočeského Tábora i do Českého ráje. A pak už přijde řada na velké finále. Kde? To je zatím velké překvapení.
Novinky v Souboji na talíři
Celkem se letos můžete těšit na osm epizod. Oproti loňskému ročníku navíc letos bude vařit víc kuchařů. Krom trojice porotců z MasterChefa to bude Roman Staša, který zmiňovanou soutěž vyhrál v roce 2020, a pak ještě několik dalších skvělých šéfkuchařů. Připravovta budou již zmíněný smažený sýr, žemlovku nebo halušky. Jako obvykle nebude nouze o zábavné momenty, ať už při samotném vaření nebo při shánění surovin. Letošní řada Souboje na talíři si navíc pro diváky připravila i několik překvapení.
A co na pořad samotný říkají jeho hlavní hvězdy, tedy šéfkuchaři Radek, Honza a Přemek? "Tady jsem sám sebou, vypadl jsem z role přísného porotce," libuje si Radek Kašpárek, šéfkuchař pražské restaurace Field, která v roce 2015 získala michelinskou hvězdu. Toto ocenění se navíc Radkovi povedlo už dvakrát obhájit.
Mohlo by vás zajímat
Jan Punčochář je šéfkuchařem pražské restaurace U Matěje, kterou otevřel v roce 2019, čímž si splnil svůj dlouholetý sen. Zaměřuje se v ní na českou kuchyni v tradičním i moderním pojetí a na jídelním lístku má vždy také sezonní speciality. Je několikanásobným držitelem
ocenění Zlatý kuchař a k Souboji na talíři říká: „Nejzábavnější a nejlepší na Souboji na talíři je především to vaření a jídlo obecně.“
„Jsem tady v pozici soutěžícího a nemusím si dávat pozor, jak vystupuji, je to takové normální," prohlásil nejmladší z trojice, Přemek Forejt, šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée, která byla v roce 2017 oceněna jako jedna z nejlepších českých restaurací. Zdejší menu je založeno na konceptu přetváření tradičních jídel do nové, neotřelé podoby. Restaurace i její jídelníček jsou inspirovány přírodou a tím nejlepším, co nabízí, od prvotřídních surovin po plnost chutí. Přemek Forejt je držitelem ocenění Zlatý kuchař a v roce 2016 se dostal do prestižního výběru časopisu Forbes 30 pod 30.
Hvězdou navíc je Roman Staša, vítěz soutěže MasterChef Česko 2020, která mu doslova změnila život. Vydal kuchařku a je zakladatelem projektu Bez adresy, v rámci nějž objíždí republiku a připravuje prvotřídní jídlo přímo u zájemců doma.
Zbytek sestavy ještě zůstává tajemstvím, ale zcela určitě je na co se těšit!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Historie pizzy a jak si ji upéct doma
Pizza a jak to s ní všechno začalo Pizza, oblíbené jídlo spojované s Itálií, měla své předchůdce už ve starověkém Řecku a Egyptě. První pizzerie… Číst více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a… Číst více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Ajvar pochází ze Srbska, rozšířil se v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Základem ajvaru jsou pečené červené papriky, lilky a nepovinně rajčata.… Číst více
Pizza podle Masterchefa potřebuje omáčku z čerstvých rajčat, buvolí mozzarellu a pár facek!
I když se pizza jeví jako poměrně jednoduchý a… Číst více
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte jednouchou nahou pizzu scondita! Je skvělá i na snídani
Po vánočním období, tak bohatém na dobroty všech… Číst více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Na zahrádky ji lze sázet až od poloviny května, protože je citlivá na nízké teploty. Vyžaduje slunnou polohu a kyprou dobře prohnojenou půdu. Nesnáší… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
"Mami, co bude dneska k večeři?" A je to tady… Číst více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Je nedílnou součástí provensálské kořenící směsi… Číst více
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Je všeobecně známo, že Italové považují tuhle… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na smažený sýr, aby nevytekl? Chce to dvakrát obalit a nechat odpočinout!
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak má vypadat správně propečený steak? Řekneme si, jak se jednotlivé varianty liší
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší slovenské halušky? Zapomeňte na vejce a brambory raději nestrouhejte!
Michelinská hvězda: Víte, co přesně znamená a které české restaurace ji mají?
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků