Snadný nepečený piškotový dort s ovocem: Zakysaná smetana mu dá svěžest, díky správně vyšlehané šlehačce bude nadýchaný
9. 6. 2023 Vaření
V horkých letních dnech přijde lehký a svěží dezert vhod. Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou patří právě k takovým zpestřením. Jeho popularita se dá přičíst také velmi jednoduché přípravě.
Dezerty na horké dny
Pro ochlazení v horkých dnech jsou kromě zmrzliny a svěžích limonád výborné mléčné produkty, jako je tvaroh, bílý jogurt, nebo třeba právě zakysaná smetana. Když ji zkombinujeme s piškoty, čerstvým ovocem a želatinou, získáme jednoduchou osvěžující dobrotu, která potěší všechny věkové kategorie.
Mohlo by vás zajímat
Které ovoce se hodí na nepečený dort?
Na nepečený dort se zakysanou smetanou se dá použít čerstvé i kompotované ovoce, toho čerstvého je však v létě dostatek a toho je třeba využít. Ideální je kyselejší ovoce, například jahody, rybíz, ale hodí se i maliny, borůvky nebo meruňky. U kompotovaného ovoce se dá využít i sladká šťáva, kterou se nahradí voda při přípravě želatiny. Z kompotovaného ovoce jsou do nepečeného dortu nejlepší mandarinky nebo broskve.
Mohlo by vás zajímat
Tipy na přípravu nepečeného dortu
Tento dort je velmi snadný a zvládne ho i úplný začátečník. Výzvou se může stát příprava šlehačky. Pro to je důležité mít dobře vychlazenou smetanu. Tu je třeba šlehat ze začátku na mírné otáčky, až když začne houstnout, můžeme je zvýšit.
Další zkouškou může být příprava želatiny. Ani ta není komplikovaná. Postupujeme podle návodu na obalu a důležité je především to, že se nesmí vařit.
Myslete také na to, že nepečený dort bude třeba nechat ztuhnout. Budou stačit dvě až tři hodiny, lepší bude ale nechat dort v lednici přes noc.
Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…
Recept na nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Na nepečený dort budete potřebovat: 1 větší balení dětských piškotů, 800 g zakysané smetany, cukr moučku (dle chuti), 250 ml smetany ke šlehání, ovoce a 1 želatinu v prášku.
Jak na to? Na dno dortové formy vyskládejte piškoty. Z dobře vychlazené smetany vyšlehejte pevnou šlehačku.
V misce smíchejte zakysanou smetanu, ušlehanou šlehačku a cukr podle chuti. Část směsi navrstvěte na piškoty. Omyté ovoce nakrájejte a poskládejte na smetanovou směs. Na ovoce opět navrstvěte piškoty, naneste smetanovou směs, vyrovnejte ji a na ni dejte další ovoce. Případně pokračujte dál podle velikosti formy. Poslední vrstva je ovocná a měla by vypadat ozdobně.
V hrnci připravte želatinu podle návodu, nechte ji mírně vychladnout a nalijte na dort. Vyrovnejte a dejte formu do ledničky, aby nepečený dort zatuhl.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Historie pizzy a jak si ji upéct doma
Pizza a jak to s ní všechno začalo Pizza, oblíbené jídlo spojované s Itálií, měla své předchůdce už ve starověkém Řecku a Egyptě. První pizzerie… Číst více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a… Číst více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Ajvar pochází ze Srbska, rozšířil se v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Základem ajvaru jsou pečené červené papriky, lilky a nepovinně rajčata.… Číst více
Pizza podle Masterchefa potřebuje omáčku z čerstvých rajčat, buvolí mozzarellu a pár facek!
I když se pizza jeví jako poměrně jednoduchý a… Číst více
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte jednouchou nahou pizzu scondita! Je skvělá i na snídani
Po vánočním období, tak bohatém na dobroty všech… Číst více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Na zahrádky ji lze sázet až od poloviny května, protože je citlivá na nízké teploty. Vyžaduje slunnou polohu a kyprou dobře prohnojenou půdu. Nesnáší… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
"Mami, co bude dneska k večeři?" A je to tady… Číst více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Je nedílnou součástí provensálské kořenící směsi… Číst více
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Je všeobecně známo, že Italové považují tuhle… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Sladké dorty, tentokrát bez lepku: Oblíbeným dezertům se nemusíme vyhýbat
Časté chyby při přípravě nepečených dortů: Může za to špatně připravená želatina a rozmočený korpus
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečený cheesecake: Vláčný tvarohový dezert s domácím karamelem a ovocným přelivem se rozplývá na jazyku a chutná fantasticky
Dokonalou šlehačku zvládne podle videa každý. Potřebujeme k tomu šlehač s metlami
Míša pohár: Nepečený tvarohový dezert se zakysanou smetanou, medem a jemnou čokoládovou polevou se rozplývá na jazyku