Den bílé čokolády
Národní den
Na bílou čokoládu jedni nedají dopustit, další naopak tvrdí, že vůbec o žádnou čokoládu nejde. Tento druh čokolády nemusí mít nutně jen bílou barvu, ty kvalitnější mohou být sytě okrové, světlohnědé či smetanově žluté. Důležité je, že tuto čokoládu můžeme nejenom konzumovat, ale můžeme ji také uplatnit při vaření. Co po ní sáhnout třeba 22. září, tedy v den, kdy slavíme svátek bílé čokolády?
Bílá čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a lecitinu. Často se přidává také vanilka nebo vanilin. V těch kvalitnějších čokoládách byste ale vanilku hledali marně. Na rozdíl od mléčné či hořké čokolády neobsahuje bílá čokoláda kakaovou sušinu. A v jakých receptech najdeme pro bílou čokoládu uplatnění?
Mohlo by vás zajímat
Bílá čokoláda v kuchyni
Bílou čokoládu můžeme použít třeba při pečení sušenek. V tomto případě nemusí být čokoláda nasekána nutně najemno, to platí zvláště pro ty, kteří mají rádi v sušenkách větší kousky čokolády. Další variantou jsou cookies s brusinkami, kokosem a bílou čokoládou. Můžete také zkusit kokosová očka s bílou čokoládou. A znáte tzv. blondies? Jde o obměnu brownies, ale v tomto případě použijete jako tajnou přísadu bílou čokoládu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bílé čokolády?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní