Luštěnina přímo nabitá bílkovinami, to je čočka. Zkuste ji konzumovat častěji
Máte rádi čočku? Mnohým z nás dokázaly čočku znechutit školní jídelny, což je veliká škoda. Čočka se totiž dá zpracovat mnoha způsoby – slouží jako příloha, využití najde jako součást salátů nebo jako základ polévky, ale dá se použít i netradičně, jako základ moučníku.
Proč je čočka zdravá
Čočka je luštěnina, která obsahuje nejvíc bílkovin (26 %) ze všech rostlin. Dále je bohatá na vápník, draslík, hořčík a fosfor. Její nedílnou součástí jsou také vitamíny skupiny B.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12