Vše o masopustu - oblíbené recepty, tradice, masky a další zvyky
Masopust (nebo také fašank) je třídenní svátek (i slavnostní období) mezi Vánocemi a postní dobou. Kromě dobrého jídla jsou pro tento svátek typické masky, průvody a další tradice. Masopust má dlouhou historii sahající až do středověku. Jeho původ spočívá v potřebě oslavit a vyčerpat zásoby masa a mastných pokrmů před 40denním postem, který byl v období před velikonočním svátkem tradiční.
Jak vypadá masopustní menu?
Masopustní menu je bohaté na mastné pokrmy a maso. Oblíbenými pokrmy jsou klobásy, jitrnice, vepřové koleno, šunka, plněná pečená masa a další pokrmy, které se podávají k oslavám. Kromě masa jsou typické také sladké pochoutky, a to zejména koblížky, palačinky, masopustní šišky či vrkoče.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12