7 oblíbených zahradních rostlin, jejichž natě oceníme v kuchyni. Snadné pěstování, nenáročná péče a osvědčené recepty
Některé rostliny na naší zahradě nesmí chybět. Jídla, do kterých přidáváme jejich voňavé čerstvé natě, patří k nejoblíbenějším. V našem přehledu jsou nenáročné rostliny, které patří k nejčastěji pěstovaným - stačí jim jednoduchá péče a přinesou bohatou úrodu
Oblíbené zahradní rostliny
Je příjemné zajít si na zahradu pro čerstvou nať do polévky, na posypání hotového pokrmu nebo na přípravu bylinkového másla. Některé druhy se snadno pěstují, jiné vyžadují větší péči. Zaměříme se především na ty nenáročné a v kuchyni nejoblíbenější. Jejich aroma pozvedne naše pokrmy na vyšší úroveň.
- Losos v petrželi
- Koprová omáčka
- Hrníčkové knedlíky s pažitkou
- Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky
- Spaghetti pomodoro s česnekem, čerstvou bazalkou a parmazánem
- Květákovo-pórkové placičky se sýrem
- Žebírka pečená s marinádou a libečkem
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Pěstovat rostliny pro zelené natě se vyplatí. Jsou nejen chutné, ale i zdravé. Kromě uvedených rostlin, které pěstujeme pro natě, jsou oblíbené např. natě česneku i cibule. Jen musíme počítat s tím, že pokud budeme jejich natě sklízet příliš často, spodní části příliš nenarostou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Pěstování libečku na zahradě i na balkoně a co s ním v kuchyni: Přehledný manuál nejen pro začátečníky
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Komentáře