Cuketa pečená v troubě je rychlé letní jídlo, které se dá různě obměňovat a chutná moc dobře. Vyzkoušejme ty nejlepší recepty
Při teplém počasí a dostatečné zálivce cukety narůstají ostošest. Výborných jídel, na která je zužitkujeme, je sice nepřeberné množství, ale cukety pečené na plechu mezi nimi vynikají jednoduchostí přípravy.
Připravíme je velmi rychle, stačí nám na ně jenom několik surovin a za chvíli si můžeme pochutnávat. Potřebujeme mladé cukety, kterým není potřeba okrajovat slupku, ani odstraňovat tuhá semena. Odkrojíme oba konce cuket, poté cukety nakrájíme na plátky. Můžeme použít různé odrůdy cuket, o to bude pokrm na pohled lákavější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlé a jednoduché vaření
Jak pečené cukety vylepšit
Základní variantu lze obměnit různými způsoby. Změnit můžeme i použité koření. Společně s cuketou lze péct i další zeleninu nebo brambory. Můžeme vyzkoušet lilek, kapii, cibuli nebo rajčata. Po krátkém rozpečení se vše dá ještě posypat strouhaným sýrem (např. Eidam, Gouda), zalít rozmíchanými osolenými vejci a pokrm dopéct dozlatova.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře