Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Flambování pokrmů je efektní opalování jejich povrchu pomocí alkoholu - ten vyhoří a samotný alkohol se odpaří spolu s částí tuku. Na povrchu jídla se vytvoří tenká karamelizovaná vrstva.
Flambování s oranžovým nebo modrým plamenem a vůní připravovaného pokrmu je už na pohled efektní, ne-li luxusní záležitostí. Nicméně flambovat si při dodržení bezpečnostních podmínek můžete zkusit i doma. Víte, jak na to?
Mohlo by vás zajímat
Jaké potraviny se hodí pro flambování
Všechny suroviny musí před flambováním projít tepelnou úpravou:
- Používáme destiláty nebo aromatizované likéry, které mají minimálně 35 % alkoholu - vodka, slivovice, koňak, brandy, rum.
- Flambujeme maso, ryby, mořské plody, zeleninu, ovoce, ale i hotové dezerty (palačinky, zákusky, dorty, pudinky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře