Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Gratinování je chutná úprava pokrmů zapékáním. Suroviny k zapékání často nejprve tepelně upravíme a na závěr krátce zapečeme s vrstvou sýru a strouhanky. Můžeme je také zalít chutnou omáčkou, která pokrm ještě více pozvedne a doladí jeho chuť.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Co použít ke gratinování
Sýrová vrstva ke gratinování
Na závěr pro vás máme recept na gratinovanou cuketu s bramborami. Pokrm je nejen chutný, ale i krásný na pohled. Postup můžete zhlédnout ve videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit bešamel. Názorné video naučí jednoduchý postup i začátečníky
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
Komentáře