Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Rozinky dají některým těstům tu správnou chuť, ale může se nám stát, že začnou v řidším těstu klesat dolů. Tomu snadno zabráníme jednoduchým trikem, který provedeme během chvilky.
Rozinky před použitím zkontrolujeme a přebereme, aby v nich nezůstaly drobné kamínky a jiné malé nečistoty. Potom je spaříme horkou vodou - stačí je dát do cedníku a nad umyvadlem prolít vodou, kterou jsme ohřáli v rychlovarné konvici. Tímto způsobem připravené rozinky budou po upečení příjemně vláčné a chutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rozinky do těsta
Omyté a spařené rozinky mírně osušíme (jen částečně), např. je můžeme na chvilku položit na utěrku, ať už látkovou nebo papírovou. Poté je nasypeme do misky s trochou hrubé mouky a lehce je protřepeme. Tímto způsobem jsou již rozinky připravené k použití. Mouka, která se na nich přichytila, zabrání jejich klesání při pečení těsta.
Jak nejlépe upéct oblíbený mazanec s rozinkami, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Komentáře