Jak namočit chia semínka? Tato superpotravina dokáže velmi rychle zvětšit svůj objem
Chia semínka jsou jedlá a ukrývají v sobě velké množství prospěšných látek. Obsahují zejména omega 3 mastné kyseliny, bílkoviny, vlákninu a také vápník. Mají neutrální chuť a dají se přidávat do různých pokrmů jako jsou pudinky, ovesné kaše a müsli.
Chia mají velmi tenkou slupku, proto se nemusí drtit ani mlít a mohou se rovnou přidávat do pokrmů např. do cereálií, jogurtů, pudinků, do salátů, polévek nebo do pečiva. Pokud semínka smícháme s vodou, nabobtnají a vytvoří gel, vhodný hned ke konzumaci nebo k přidání do některých jídel.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namáčet chia semínka
Chia namáčíme ve vodě v poměru 1:10, to znamená jeden a půl lžíce chia namočíme v šálku vody nebo rostlinného mléka. Takto namočená semínka necháme odpočívat cca 30 minut, maximálně však 2 hodiny, kdy vytvoří typickou gelovou konzistenci. Semínka dovedou absorbovat až dvanáctinásobek své váhy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře