Jak nechat vykapat tvaroh. Jednoduchá rada pro začátečníky
Někdy koupíme tvaroh, který je řidší, než potřebujeme. Jednoduchým postupem z něj necháme vykapat syrovátku a můžeme použít po libosti, do sladkých i slaných jídel. Často ho používáme na přípravu náplní do koláčů, na ovocné knedlíky nebo na pomazánky.
Na vykapání tvarohu, což uměly už naše babičky, použijeme čisté plátno (utěrka, velký kapesník, kus prostěradla, látkový ubrousek apod.) o rozměrech asi 30x30 cm. Plátno polijeme vroucí vodou, kvůli dezinfekci. Kromě toho budeme potřebovat cedník a nádobku na zachycení syrovátky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nechat okapat tvaroh
Postup je snadný:
- Do cedníku rozložíme plátno.
- Pod cedník dáme nádobku na syrovátku.
- Cedník na ni položíme nebo zavěsíme.
- Na plátno vyklopíme tvaroh.
- Vše vložíme do ledničky a necháme několik hodin (do rána) vykapat.
- Tvaroh využijeme do pomazánek nebo moučníků.
Syrovátka se hodí jako osvěžující nápoj nebo místo jiné tekutiny při pečení chleba, pečiva či moučníků.
Z domácí Lučiny můžeme připravit pomazánku. Jednou z možností vás provede názorný videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak začlenit syrovátku do našeho jídelníčku? Zdravá potravina vzniká při výrobě sýra a hodí se do smoothie i pečiva
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře