Jak udělat houskové knedlíky s práškem do pečiva? Podle rychlého, snadného a spolehlivého receptu se vždycky povedou
Houskové knedlíky jsou nejlepší domácí. Skvěle chutnají k nejrůznějším omáčkám, můžeme je připravit k zelí a masu. Výborné jsou se špenátem a vajíčkem. Pokud jich uvaříme více, snadno je zmrazíme na příště.
Houskové knedlíky by měly být pěkně kypré. Abychom toho dosáhli, použijeme buď droždí nebo kypřící prášek. Tentokrát se zaměříme na knedlíky s kypřícím práškem, které podle našich receptů zvládne jako nic každá začínající hospodyňka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Knedlíky snadno, rychle a spolehlivě
Jednoduchý recept nezklame - podaří se, i kdybychom do těsta dali méně vajec.
- Na těsto použijeme 1 kg polohrubé mouky, 4 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 4–5 rohlíků, 1 lžičku soli a vodu podle potřeby.
- Rohlíky jsou nejlepší z předchozího dne. Nakrájíme je na malé kostičky.
- V míse smícháme nejprve sypké suroviny - polohrubou mouku, prášek do pečiva a sůl. Část polohrubé mouky můžeme nahradit celozrnnou špaldovou moukou, zvýšíme tím výživnou hodnotu knedlíků.
- Přisypeme nakrájené rohlíky.
- Dále přidáme vejce a vodu podle potřeby. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 6 podlouhlých knedlíků. Další článek poradí, jak je udělat, aby měly pěkný povrch a nepraskaly.
- Dáme je vařit do vroucí vody ve velkém hrnci, po chvilce je pomocí nože odlepíme ode dna.
- Knedlíky vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Hrnec necháme během vaření sice zakrytý pokličkou, ale na jedné straně pokličku můžeme podložit dřevěnou vařečkou.
- V průběhu vaření knedlíky otočíme.
- Po 20 minutách jeden knedlík na zkoušku rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je dobře uvařený.
- Hotové knedlíky hned po uvaření rozkrájíme, velmi dobře to jde kráječem na knedlíky.
- Ohříváme je v páře nebo jen krátce v mikrovlnné troubě.
- Zbylé rozkrájené knedlíky co nejdříve po uvaření zmrazíme na příště.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak nakrájet knedlíky, aby vypadaly co nejlépe? Můžeme použít kráječ i pevnou nit
Komentáře