Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vyškvařit křupavou slaninu. A jak na to, aby se při škvaření příliš nekroutila
Zdroj: Wright Brand Bacon"Unsplash"

Není nad to, udělat si po ránu královskou snídani z vajec a k tomu křupavou slaninu, která je potěšením pro naše chutě. Slaninu si můžeme připravit v troubě nebo na pánvi. Máme pro vás trik, jak na to, aby se plátky příliš nevlnily.

Slanina je již podle svého názvu nasolený kus masa. Sůl má schopnost konzervace a vytáhne z masa přebytečnou šťávu. Poté se tradičně maso vyudí. Na slaninu se běžně využívá vepřový bok, který má viditelné proužky libového masa i sádla. Chutnou slaninu poznáme podle barvy - pokud je maso kvalitní, slanina bude světlejší.

Jak vyškvařit slaninu

Abychom získali skvěle vypraženou slaninu, která se nebude příliš kroutit, musíme se řídit tímto postupem:

  1. Slaninu si nakrájíme na středně silné plátky.
  2. Rozehřejeme si pánev a na dno nalijeme 0,5 cm vody. Poté do ní vložíme plátky slaniny a prudce pražíme. Nejprve se vypaří voda, poté se vyškvaří slanina a plátky se nebudou příliš kroutit.
  3. Nyní můžeme podávat křupavou slaninu.

Slanina je velmi všestranná surovina a její chutí pokrm nikdy nemůžeme zkazit. Vyzkoušejte si podle videonávodu tento netradiční recept na slaninové válečky. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více