3 oblíbené nádivky do krůty: Upečte krůtu včetně chutné a šťavnaté nádivky
Drůbež se často plní nádivkami, získá tak lepší chuť. A protože taková krůta je velká a peče se dlouho, naplnění nádivkou se tu přímo nabízí. Vhodně se zužitkuje volný prostor uvnitř krůty a netradiční příloha je na světě.
Nádivka se připravuje ze směsi vařeného a uzeného masa, pečiva, vajec, másla nebo sádla a koření. Přidávají se také houby. Z daných surovin se utvoří nádivkové těsto, které se následně zapéká. Může se jím naplnit drůbež nebo lze péct samostatně v pekáčku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou nádivku do krůty zvolit
Nádivkou naplníme krůtu zevnitř a pokud zbyde, dáme ji také pod kůži na prsou nebo stehnech.
- Základem nádivky jsou rohlíky, vejce, mléko, krupice a špek. Tyto suroviny můžeme ozvláštnit libovolnými přísadami. Nabízí se třeba kopřivy, špenát nebo česnek.
- Netradiční chuť nabízí kaštanová nádivka, kdy se kaštany uvaří do změknutí v mléce, oloupou se a pomelou. Přidá se mleté maso, játra, vejce a máslo.
- Tradiční nádivkou je játrovo-mandlová, do které kromě rohlíků, mléka a vajec patří také játra a plátky mandlí.
Pokud nemáte k dispozici krůtí maso, můžete použít i kuřecí a naplnit ho vynikající nádivkou jako v našem videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
3D dorty se svým tvarem podobají skutečným předmětům a přitom báječně chutnají
Komentáře