Svatomartinské rohlíčky zachutnají každému. Jakou zvolit náplň, aby byly dokonalé a rychle se po nich zaprášilo?
Svatomartinské rohlíčky, rohlíky, rožky nebo podkovy - řeč je o drobném pečivu, které se připravuje na svátek svatého Martina jako pohoštění, chutný dárek a milá pozornost. Jak rohlíčkům dodat pomyslnou "třešničku", aby uchvátily všechny, kdo je ochutnají?
Ať už je připravujeme tradiční kynuté nebo zvolíme nekynutou variantu zjemněnou šlehačkou, je otázkou, jakou použijeme náplň, a zda svatomartinské rohlíčky budeme vůbec plnit. Lze je totiž udělat i bez náplně. Většina lidí by ale měla pocit, že jsou příliš suché, a ocení spíše rohlíčky plněné.
Tradiční ořechová náplň
Tradiční náplní do svatomartinských rohlíčků je náplň ořechová. V tomto období je už po sklizni vlašských ořechů a měly by být i dobře vysušené a připravené k uskladnění nebo ke zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jiné oblíbené náplně
Přehled skvělých receptů na tradiční svatomartinský oběd, pečenou husu, knedlík a zelí, jsme připravili v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Čerstvě upečené vanilkové makovky před rodinou nezatajíte. Vždy se prozradí silnou a lákavou vůní vanilky
Jak poznat kvalitní vlašské ořechy? Jen takové se hodí ke konzumaci, při špatném prosušení nebo skladování snadno chytnou plíseň
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Komentáře