Ozdoby připravené z ředkviček vám zachutnají již od pohledu. Máme pro vás několik možností, jak je vykrojit
Krásně nazdobený pokrm v nás vyvolává příjemné pocity a velké chutě. Přinášíme vám hned několik možností, jak vykrojit ředkvičky do krásných tvarů, které zpestří každé jídlo pro malé i velké. Vyzkoušíte všechny?
Lehce štiplavá ředkvička dodá chuť každému pokrmu, ať už ji plánujete podávat při předkrmu k důležité večeři, nebo jen tak pro děti na chleba s máslem. Není třeba nic specifického, jen ostrý nůž a popustit uzdu své zdobící fantazii:
- Ředkvičku krájíme jakoby na plátky, ale nedokrojíme až k podložce.
- Ředkvičku také krájíme jakoby na plátky, nedokrojíme až k podložce, a to samé uděláme do kříže, čímž vytvoříme ježečka.
- Na ředkvičce vytvoříme zářezy v podobě klínků, které vykrajujeme dokola podél celé zeleniny.
- Z vrchu ředkvičky vykrojíme důlek, poté odkrojíme tenké plátky dokola, kolem bulvy, a nakonec nad bílými místy uděláme zářezy. Vzniknou krásné květy.
Ředkvičky v kuchyni
Bulva této zeleniny má mnoho barev a skvělou strukturu ke krájení. Hodí se k obyčejnému pečivu s máslem, do pomazánek i salátů. Ředkev má pozitivní účinky na naše zdraví, svěží příjemnou chuť a nezapomeňte, že i její listy jsou jedlé a velmi chutné.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak krásně ozdobit chlebíčky a jednohubky? Máme pro vás inspiraci a tipy, jak a čím zkrášlit slavnostní tabuli
Jak zdobit pomocí ředkviček. Z jednoduchých tvarů, zvířátek a květů budou mít radost i děti
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Komentáře